Nordisk rejsestipendium 2018 - årets tema er Helseforsikring

​Alle kan søge - medlemmer som ikke medlemmer af Forsikringsforeningen. Der lægges vægt på, at du arbejder i branchen eller i tilknytning dertil.

Sted: Oslo 11. til 13. september 2018.

Så er det igen tid til at søge Forsikringsforeningens nordiske rejsestipendium. I år er temaet Helseforsikring (sundhedsforsikring) i Norden.

Som ansøger arbejder du måske direkte i salget overfor virksomheder eller enkeltkunder eller måske med prisfastsættelse, skadebehandling og/eller produktudvikling. Du vil få et dybere indblik i sundhedsforsikringsområdet i de nordiske lande, fx hvilke produkter de enkelte lande udbyder, og hvem der køber sundshedsforsikringer. Er der forskel på grupper i samfundet, som er omfattet/ikke omfattet, og hvilken betydning det kan have? Og har det effekt på sygefravær og behandlingsforløb, at medarbejdere har mulighed for hurtigere behandling eller forebyggelse?

Sundhedsforsikring i Danmark indgår som en naturlig del af en ordning for en virksomheds ansatte og spiller en væsentlig rolle - både for ansatte og arbejdsgiver på hver sin måde. Området er vækstet meget, og konkurrencen er skærpet. Selskaberne gør meget for at differentiere sig og udbyder flere forskellige pakker.

Hvem kan komme i betragtning som ansøger til rejsestipendium?
Alle kan søge – såvel medlemmer som ikke medlemmer af Forsikringsforeningen.

Bliver du tildelt et stipendiat, er det selvfølgelig et krav, at du melder dig ind i foreningen. Medlemskabet er gratis resten af 2018.

Din erfaring
Vi forudsætter, at du har en vis erfaring inden for emnet, og at du også har nogle års erfaring på arbejdsmarkedet og kan tilegne dig nyt og give viden fra dig. Emnet spænder vidt, og derfor vil ansøgere med erfaring og job indenfor sundhedsforsikring være blandt målgruppen.

Studerende og elever kan ikke komme i betragtning til stipendiet.

Når du søger, er det vigtigt, at du tydeligt og indgående motiverer, hvorfor stipendiet kunne være værdifuldt for dig - og ikke mindst for din arbejdsgiver, dine kollegaer og medstipendiater i de øvrige nordiske lande.

Muligheder med et nordisk rejsestipendium
Du får mulighed for at tilbringe to en halv dag med branchekolleger fra Sverige, Norge, Island og Finland, der alle har en fælles interesse for helseforsikring.  Under stipendiatkonferencen får du mulighed for at øge dine kontakter og netværk inden for området ved at møde andre stipendiatdeltagere, nordiske branchekolleger samt øvrige deltagere i konferencen.

Oplæg for stipendiater
Opholdet er en blanding af work-shops, åben konference, netværk og sociale arrangementer om aftenen. Opholdet kan sammenlignes med en internatkonference med obligatoriske dags- og aftenaktiviteter. Du får mulighed for at udvide dit netværk ved at mødes med andre stipendiater.

Hotel i 2 nætter på Thon Hotel Vika Atrium - bookes og betales af værtslandet.

1000 kr. som bidrag til transport rundt i Oslo - udbetales af Forsikringsforeningen inden stipendiatkonferencen.

Antal pladser fra Danmark

Ansøgningsperiode
8. maj 2018 – 4. juni 2018.
Søg via formularen og vedhæft evt. bilag, som du finder relevante. Send din ansøgning til Forsikringsforeningens sekretær Anja Lintrup Sørensen  – als@forsikringogpension.dk

Tirsdag 11. september
​12.30 ​​Ankomst, indkvartering og fælles frokost på Thon Hotel Vika Atrium, Munkedansveien 45, Oslo
​13.30-15.30 ​Velkommen og præsentation. Stipendiaterne mødes og lærer hinanden at kende
​16.00-17.30 ​Fælles aktivitet i Oslo
​Ca. kl. 19.00 ​Fælles middag

​Onsdag 12. september ​
​9.00-15.00 ​Konference om Helseforsikring, Thon Hotel Vika Atrium
​Ca. kl. 19.00 ​Fælles middag

​Torsdag 13. september ​
​9.00-12.00 ​Workshop hos Storebrand, Professor Kohts vei 9, Lysaker (fælles afrejse fra hotellet).
​12.00-13.00 ​Frokost
​13.00-15.00 ​Workshop fortsætter
​15.00
​Hjemrejse.

Storebrands lokaler ligger lige ved Lyksaker togstation, med togforbindelse direkte til Oslo lufthavn, Gardermoen.

Krav til ansøgere
- Nogle års arbejdserfaring fra forsikringsområdet og det aktuelle tema.
- Ansøgningens kvalitet har stor betydning for, om du bliver en af de heldige. Så vær konkret ift., hvilket fagligt udbytte du vil opnå samt dit bidrag (fagligt som socialt).

Udvælgelse
Forsikringsforeningens bestyrelse beslutter, hvem der skal med fra Danmark. Der vil blive lagt vægt på personens erfaring og konferencens relevans for ansøgeren.

Afgørelse om stipendium
Afgørelsen om, hvem der er udvalgt, meddeles i ultimo juni. Personer, som får tildelt stipendium, skal give besked hurtigst muligt, om de ønsker at deltage i stipendierejsen. Samtidig skal de udvalgte personer kunne være til stede ved et informationsmøde i august 2018.

Spørgsmål om stipendiatprogrammet eller konferencen besvares via als@forsikringogpension.dk.​ ​