Forsikringsforeningens rejsestipendium 2017

Sted: Stockholm 19. til 21. september 2017.

Så er det igen tid til at søge Forsikringsforeningens nordiske rejsestipendium. I år er temaet Reassurance. Ansøgere arbejder f.eks. med underwriting, skadesbehandling, risikohåndtering eller forsikringsjura. Man vil kunne få en dybere forståelse for reassurancemarkedet samt indblik i, hvilke teknikker man bruger. Endvidere behandles nye risici og den efterfølgende forsikringsproblematik ved f.eks. store naturkatastrofer, terror etc. Hvilke skader kan vi forvente os i fremtiden med tanke på f.eks. det ændrede rejsemønster, klimaforandringer og cyberangreb?

Hvem kan søge?
Alle kan søge – såvel medlemmer som ikke medlemmer.

Erfaring
Det forudsættes, at du har en vis erfaring inden for forsikring, og at du måske har nogle års erfaring på arbejdsmarkedet. Emnet spænder vidt, og derfor vil ansøgere med erfaring indenfor skadesforsikring være blandt målgruppen.

Studerende og elever kan ikke komme i betragtning til stipendiet.

Når du søger er det vigtigt, at du tydeligt og indgående motiverer, hvorfor stipendiet kunne være værdifuldt for dig - og ikke mindst for din arbejdsgiver.

Muligheder med et nordisk rejsestipendium
Du får mulighed for at tilbringe to en halv dag med branchekolleger fra Sverige, Norge, Island og Finland, der alle har en fælles interesse for reassurance.  Under stipendiatkonferencen får du mulighed for at øge dine kontakter og netværk inden for området ved at møde andre stipendiatdeltagere, nordiske branchekolleger samt øvrige deltagere i konferencen.

Oplæg for stipendiater
Opholdet blander work-shops med åben konference, netværk og sociale arrangementer om aftenen. Opholdet kan sammenlignes med en internatkonference med obligatoriske dag- og aftenaktiviteter. Du får mulighed for at udvide dit netværk ved at mødes med andre stipendiater.

Indhold
Hotel i 2 nætter på Hotel Skeppsholmen, Gröna Gången 1, Skeppsholmen - bookes og betales af værtslandet.

1000 kr. som bidrag til transport rundt i Stockholm - udbetales af Forsikringsforeningen inden stipendiatkonferencen.

Antal pladser fra Danmark

Ansøgningsperiode
5. maj 2017 – 6. juni 2017
Søg via formularen og vedhæft evt. bilag, som du finder relevante. Send ansøgningen til Forsikringsforeningens sekretær Bente Sandbæk – bs@forsikringogpension.dk

Tirsdag 19 september
12.30
Ankomst, gemensam lunch och inkvartering på Hotel Skeppsholmen, Gröna Gången 1, Skeppsholmen.
13.30-15.30
Välkomnande och presentation. Deltagarna får bekanta sig med varandra.
Plats: Hotel Skeppsholmen
16.00 - 17.30
Gemensam aktivitet i Stockholm

Ca 19.00
Middag på Hotel Skeppsholmen

Onsdag 20 september
09.00 - 16.00
Stipendiekonferens "Återförsäkring" på
Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6 (mittemot Kungliga slottet)
Ca 19.00
Gemensam middag på restaurang på Fjäderholmarna (inklusive båtresa t.o.r)
 Torsdag 21 september
9.30 - 12.00
Workshop på Dina Försäkring AB, Skeppsbron 2 (nära Kungliga slottet): Genomgång av gårdagens stipendiekonferens.
12.00 - 13.00
13.00 - 15.00
Fortsatt workshop

Ca 15.00
Hemresa

Link til programmet for konferencen, som afholdes den 20. september.
Krav til ansøgere
- Nogle års arbejdserfaring fra forsikringsområdet og det aktuelle tema.
- Ansøgningens kvalitet har stor betydning for, om du bliver en af de heldige. Så vær konkret ift. hvilket fagligt udbytte du vil opnå samt dit bidrag (fagligt som socialt).

Udvælgelse
Forsikringsforeningens bestyrelse beslutter, hvem der skal med fra Danmark. Der vil blive lagt vægt på personens erfaring og konferencens relevans for ansøgeren.

Afgørelse om stipendium
Afgørelsen om, hvem der er udvalgt meddeles i medio maj. Personer som får tildelt stipendium skal give besked hurtigst muligt, om de ønsker at deltage i stipendierejsen. Samtidig skal de udvalgte personer kunne være til stede ved et informationsmøde i august 2017.

Spørgsmål om stipendiatprogrammet eller konferencen besvares via bs@forsikringogpension.dk.

​ ​​