Forsikringsforeningens rejsestipendium 2015

​Tema 2015 – Forandringer inden for personforsikringer.

Helsinki 29. september til 2. oktober. 2015.

Seminaret omhandler forskellige temaer indenfor personforsikring og giver et indblik i branchen, markedet, fremtidige udfordringer og muligheder. Samtidig diskuteres, hvordan det finske personforsikringsmarked adskiller sig fra de øvrige nordiske og hvilke produkter eller tjenester der mangler fra markedet.

Emnerne behandles på grundlag af det finske produktudbud i dag. I forbindelse med dette diskuteres, om dagens udvalg til kunderne har overlap. Desuden berøres behandlingsprocesser indenfor personforsikring samt samarbejdet mellem det offentlige og private hospitalsvæsen og forsikringsselskaber.

Bemærk: Ovenstående skal ses i finsk kontekst, hvorfor dele af indholdet muligvis ikke giver mening ift. danske regler og procedurer.

Hvem kan søge?

Alle kan søge – såvel medlemmer som ikke medlemmer.

Erfaring

Det forudsættes, at du har en vis erfaring inden for emnet og at du må-ske har nogle års erfaring på arbejdsmarkedet – ikke nødvendigvis fra et livs- eller pensionsselskab. Emnerne spænder vidt, og derfor vil ansøgere med erfaring indenfor personskadebehandling eller socialrådgivere kunne være blandt målgruppen.
Studerende og elever kan ikke komme i betragtning til stipendiet.

Når du søger er det vigtigt, at du tydeligt og indgående motiverer, hvorfor stipendiet kunne være værdifuldt for dig - og ikke mindst for din arbejdsgiver.

Muligheder med et nordisk rejsestipendium

Du får mulighed for at tilbringe tre en halv dag med branchekolleger fra Sverige, Norge, Island og Finland, der alle har en fælles interesse for personforsikring. Under stipendiatkonferencen får du mulighed for at øge dine kontakter og netværk indenfor området ved at møde andre stipendiatdeltagere, nordiske branchekolleger samt øvrige deltagere i konferencen.

Oplæg for stipendiater

Opholdet blander work-shops med åben konference, netværk og sociale arrange-menter om aftenen. Opholdet kan sammenlignes med en internatkonference med obligatoriske dag- og aftenaktiviteter. Du får mulighed for at udvide dit netværk ved at mødes med andre stipendiater.

Flyrejsen til og fra Helsinki - bookes og betales af Forsikringsforeningen.
Hotel i 3 nætter i Helsinki - bookes og betales af værtslandet Finland.

1000 kr. som bidrag til transport rundt i Helsinki - udbetales af Forsikringsforeningen inden stipendiatkonferencen.

Antal pladser fra Danmark

4 pladser

Ansøgningsperiode

18. maj 2015 – 12 juni 2015

Foreløbigt program

Tirsdag 29. september
​Formiddag ​Ankomst, indkvartering - information om hotel kommer snarest.
​13.00 - 14.30

​Velkommen til Helsinki – Lad os lære hinanden at kende.
Sted: Finansbranchens Centralförbund, Bulevarden 28, Helsinki

• Medlemmer af bestyrelsen for Försäkringsföreningen i Finland
    Introduktion til the Finnish insurance market
  • Senior Legal Counsel Mari Pekonen-Ranta (Finansbranchens Centralförbund)
​Aften

Aftenprogram/middag
(Sted meddeles senere)

​Onsdag 30. september
​08.45 - 16.00

​Sted: Finans- och försäkringsutbildning FINVA, Bulevarden 28
Stipendiatkonference ”Förändringar inom fältet för personförsäkrande”, separat program.

Link til program på svensk

​Aften ​Frit program i Helsinki.
Torsdag 1. oktober
​09.30 - 11.30

​Sted: Social- och hälsovårdsministeriet, Sjötullsgatan 8

Going through yesterday´s seminar – discussion and group work
Vicehäradshövding Taisto Hujala, vice ordförande i Försäkringsföreningen i Finland

​11.30 - 13.00 ​Frokost
​13.00 - 15.30

​Aktuella lagstiftningsprojekter inom försäkringsbranschen
Direktör Hannu Ijäs (SHM)

​17.00 ​Sted: Hotell Radisson Blu Royal, Runebergsgatan 2
Försäkringsföreningen i Finlands foredrags- og diskussionsmøde
Fredag 2. oktober
​09.00 - 11.30 ​Sted: LokalTapiola, Norrskensgränden 1, Esbo
Company presentation – LocalTapiola Group
The value of public – private collaborations and the role of insurance sector, results of LocalTapiola’s study
Kommunikationsdirektör Jyrki Antikainen, LokalTapiola-gruppen
​11.30 - 12.30 ​Frokost i LokalTapiola
​12.30 - 13.30 ​Slutdiskussion og afslutning
Medlemmer af bestyrelsen for Försäkringsföreningen i Finland
​13.30 ​Hjemrejse

Krav til ansøgere

• Nogle års arbejdserfaring fra forsikringsområdet og det aktuelle tema.
  • Ansøgningens kvalitet har stor betydning for, om du bliver en af de heldige. Så vær konkret ift. hvilket fagligt udbytte du vil opnå samt dit bidrag (fagligt som socialt).

Ansøgningsperiode

Ansøgning senest 12. juni 2015.
Send ansøgningen til Forsikringsforeningens sekretær Bente Sandbæk – bs@forsikringogpension.dk.

Udvælgelse

Forsikringsforeningens bestyrelse beslutter, hvem der skal med fra Danmark. Der vil blive lagt vægt på personens erfaring og konferencens relevans for ansøgeren.

Afgørelse om stipendium

Afgørelsen om, hvem der er udvalgt meddeles i slutningen af juni. Personer som får tildelt stipendium skal give besked hurtigst muligt, om de ønsker at deltage i stipendierejsen.

Spørgsmål om stipendiatprogrammet eller konferencen besvares via bs@forsikringogpension.dk.